• كاهش خطرپذيري سيلاب از طريق ايجاد و اجراي سامانه پيش بيني عددي وضع هوا با هدف هشدار سيل  در حوضه های آبریز استان خوزستان
  • مطالعه و امکان سنجی استفاده از فناوری بارورسازی ابرها برای استحصال آب در حوضه های آبریز ایران
  • پیش بینی عددی بارش و دما برای ایستگاه های هواشناسی استان البرز
چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ English
تأثیر زیاد وضعیت هوا بر خلق و خوی آدمیزاد

2016/08/20

تأثیر زیاد وضعیت هوای محیط بر خلق و خوی آدمیزاد

وضع هوا بیش از آنچه که فکر می کنید بر سبک زندگی انسان تأثیر دارد. پژوهشی جدید نشان می دهد که دما و شرایط محیطی همه بر احساس فیزیکی و روانی انسان مؤثر است. همزمان با عادی شدن شرایط سخت اقلیمی که واقعیتی است از تغییرات جوی، احساس رفاه آدمیزاد نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. اگر شما نیز به تازگی از برخی تغییرات بدنی خود مطلع شده اید، قطعاً دچار توهم نشده اید. شبکه خبری هافینگتون پست فهرست ۱۱ گانه ای از برخی تغییرات خلقی کلی انسان در نتیجه تغییرات محیطی تهیه کرده است که عبارتند از:

خواب بهتر در هوای خنک تر

هرچه هوای محیط خنک تر باشد خواب شما شیرین تر است. یک دانشمند علوم محیط زیستی در آمریکا می گوید دمای بهینه برای خواب ۱۵ تا ۲۰ درجه سلسیوس است. چرا که گرمای بدن کاهش می یابد و مغز را آماده خواب می کند. در مقابل هوای گرم و مرطوب توانایی انسان در یک چرت مطلوب را کاهش می دهد. آب و هوای توفانی نیز خواب را مختل می کند چرا که سروصدا و رعد و برق مزاحم خواب هستند.

شرایط حدّی وضع هوا می تواند موجب مشکلات روانی شود
افرادی که در مناطقی با آب و هوای افراطی و شرایط جوّی شدید مانند توفان، گردباد و کولاک زندگی می کنند در خطر بیشتر ابتلا به عارضه های روانی هستند. دانشمندان مسائل مرتبط با سلامت روان را مستقیماً با تغییرات آب و هوایی گره می زنند به گونه ای که تنها در آمریکا حدود 200 میلیون نفر در خطر ابتلا به مشکلات روحی مثل اضطراب قرار دارند که به مشکلات جوی مرتبط است.

باران می تواند حساسیت و آلرژی را تشدید کند
بهار برای بسیاری از آدم ها فصل آلرژی است اما اگر شما هم جزو این دسته از آدم ها هستید حتما تجربه کرده اید که عوارض حساسیت هنگام باران تشدید می شود. می گویند باران گرده افشانی گیاهان را می شوید و هوا را پاک می کند اما باران شدید قبل از آن که محیط را پاکیزه کند، گرده ها و نحوه افشانده شدن آنها را تشدید می کنند.

خلق خوش در روزهای آفتابی
روزهای روشن و آفتابی تأثیر مثبتی بر خلق و خوی آدم دارد. پژوهشی که در دانشگاه میشگان انجام شده است نشان می دهد افرادی که دست کم نیم ساعت در روز از هوای خوب بیرون لذت می برند، خوش خلق ترند.

زمستان بر سلامت روان تأثیر دارد
اختلالات فصلی خلقی مانند افسردگی فصلی بیشتر اوقات در ماه های سرد زمستان رخ می دهد که روزها کوتاه تر و تاریک تر است. سالانه حدود ده میلیون نفر به چنین اختلالاتی مبتلا می شوند.

گرمای شدید سلامت را به مخاطره می اندازد
دمای زیاد و گرما خطر عوارض قلبی را افزایش می دهد. کم آبی بدن و سکته قلبی هر دو می تواند بر خلق و خوی انسان تأثیر بگذارد و در شرایط حاد منجر به عوارض مغزی شود.

فشار خون در تابستان کاهش می یابد
بیهوده نیست که آدمیزاد در تابستان آرام تر است. پژوهش های انجام شده نشان داده است که فشار خون در ماه های تابستان در مقایسه با زمستان کمتر می شود؛ به این دلیل که هوای سرد رگ های خونی را تنگ تر می کند و این عاملی می شود برای افزایش فشار خون.

هوای خوب کیف آدم را کوک می کند
تحقیقات نشان می دهد که بین احساس شادمانی و سعادت شخصی با هوای خوب نسبت مستقیم وجود دارد. مکان های خوش آب و هوا با زمستان های ملایم و تابستان های مطبوع خلق ساکنین را نیز سر جا می آورد؛ چرا که آب و هوای خوب افراد را به فعالیت های خارج از خانه می کشاند.

وقتی هوا گرم است خلاقیت زیاد می شود
پژوهش های انجام شده در دانشگاه میشیگان می گوید به سر بردن در فضای بیرون خانه در یک روز زیبای بهاری به تفکر و خلاقیت انسان کمک می کند.

هوای بسیار گرم نیز می تواند حال آدم را خوب کند
تحقیقات نشان داده است که گرمای هوا میل تولید مثل را افزایش می دهد و میزان تولد در ماه مارس ده درصد بیش از بقیه ماه هاست؛ یعنی نطفه کودکان متولد مارس حدود ماه گرم ژوئن شکل گرفته است. این تحقیق می گوید مقدار ترشح هورمون های جنسی در مردها و زن ها در ماه های گرم افزایش می یابد.

احتمال سرماخوردگی در سرما بیشتر است
با آن که سرماخوردگی در تمام ماه های سال در کمین آدم نشسته است اما برخی عوامل در زمستان احتمال ابتلا به آن را افزایش می دهد. ایمنی بدن در سرما کاهش می یابد و چون در زمستان ساعات بیشتری را در محیط داخلی و در میان میکروب ها و باکتری ها می گذرانیم احتمال گریز از آنها کاهش می یابد.